Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Etäisyyttä mittaavat laseranturit

Wenglor laseranturi kolmiomittamenetelmä

Wenglorin etäisyyttä mittaavat laseranturit anturit toimivat kolmiomittamenetelmällä, jolloin mittaavana valona voi olla joko laser (punainen), infrapuna tai punavalokenno. Mittaus on hyvin tarkka, eikä kappaleen pinta, muoto tai väri vaikuta mittaukseen. Mittaustiedon saa analogisena joko  0…10 V DC tai 4…20 mA. Malleissa, joissa on RS-232/IO Link -liityntä saadaan tieto myös digitaalisena.

CP08/CP24/CP35/OCP801/OCP162/OCP352

CMOS line array tekniikalla toteutetut anturit toimivat riippumatta valon kirkkaudesta, kappaleen väristä tai pintamateriaalista. Mitattu etäisyys annetaan joko 0…10 V, 4…20 mA tai digitaalisessa muodossa RS-232-portin kautta. Käyttäjä voi valita kasvaako vai pieneneekö lähdön arvo, kun kappale lähestyy.

Dynaamisiin kohteisiin voi valita nopean mittauksen (Speed-Mode), kun taas rauhallisempiin liikkeisiin sopii paremmin korkea resoluutio (Resolution-Mode). Kumpikin vaihtoehto on valittavissa anturin menusta. ”Teach-In”-opetus, suodattimet ja hälytystoiminnot voidaan asettaa myös RS-232-portin kautta. Skaalattavan mitta-alueen voi vapaasti valita anturin maksimimitta-alueen sisältä. Tuotteiden valintaan (Wenglorin sivuilla)

HT MGV80

Antureissa on analogialähtö ja digitaalinen raja. ON- ja OFF-kohdat voidaan asettaa kahdella potentiometrillä, minkä ansiosta anturit sopivat erityisesti mahtuu/ei-mahdu vertailuihin. Tuotteiden valintaan (Wenglorin sivuilla)

Sovelluskohteita

  • tarkkuuspositiointi
  • paksuuden, korkeuden ja etäisyyden mittaus
  • staattisten ja dynaamisten erojen mittaus
  • koon valvonta
  • värinän mittaus
  • muodon profilointi

Lue lisää tuoteuutisesta:  Wenglorin laseranturi kolmiomittamenetelmä

Mittatiedot

Mitta-alue
4 mm ... 800 mm
Resoluutio
PNBC 2mikrom...12,2mikrom, 8mikrom...1mm
Ulkomitat
50x50x20mm (1P) 50x50x30 (P), 81x55x30mm (TA) 33x22x12m (1K) , (NB)

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67 IP68
Sähkösyöttö
10..30VDC, 18...30VDC
Liitin
M12 4-pni, M12 8-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.