Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Etäisyyttä mittaavat laseranturit

Wenglorin laseranturi kolmiomittamenetelmä

Wenglorin etäisyyttä mittaavat laseranturit anturit toimivat kolmiomittamenetelmällä, jolloin mittaavana valona voi olla joko laser (punainen), infrapuna tai punavalokenno. Mittaus on hyvin tarkka, eikä kappaleen pinta, muoto tai väri vaikuta mittaukseen. Mittaustiedon saa analogisena joko  0…10 V DC tai 4…20 mA. Malleissa, joissa on RS-232/IO Link -liityntä saadaan tieto myös digitaalisena.

CP08/CP24/CP35/OCP801/OCP162/OCP352

CMOS line array tekniikalla toteutetut anturit toimivat riippumatta valon kirkkaudesta, kappaleen väristä tai pintamateriaalista. Mitattu etäisyys annetaan joko 0…10 V, 4…20 mA tai digitaalisessa muodossa RS-232-portin kautta. Käyttäjä voi valita kasvaako vai pieneneekö lähdön arvo, kun kappale lähestyy.

Dynaamisiin kohteisiin voi valita nopean mittauksen (Speed-Mode), kun taas rauhallisempiin liikkeisiin sopii paremmin korkea resoluutio (Resolution-Mode). Kumpikin vaihtoehto on valittavissa anturin menusta. ”Teach-In”-opetus, suodattimet ja hälytystoiminnot voidaan asettaa myös RS-232-portin kautta. Skaalattavan mitta-alueen voi vapaasti valita anturin maksimimitta-alueen sisältä. Tuotteiden valintaan (Wenglorin sivuilla)

HT MGV80

Antureissa on analogialähtö ja digitaalinen raja. ON- ja OFF-kohdat voidaan asettaa kahdella potentiometrillä, minkä ansiosta anturit sopivat erityisesti mahtuu/ei-mahdu vertailuihin. Tuotteiden valintaan (Wenglorin sivuilla)

Sovelluskohteita

  • tarkkuuspositiointi
  • paksuuden, korkeuden ja etäisyyden mittaus
  • staattisten ja dynaamisten erojen mittaus
  • koon valvonta
  • värinän mittaus
  • muodon profilointi
Lue lisää Wenglorin kolmiomittamenetelmän laserantureista

Mittatiedot

Mitta-alue
4 mm ... 800 mm
Resoluutio
PNBC 2mikrom...12,2mikrom, 8mikrom...1mm
Ulkomitat
50x50x20mm (1P) 50x50x30 (P), 81x55x30mm (TA) 33x22x12m (1K) , (NB)

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67 IP68
Sähkösyöttö
10..30VDC, 18...30VDC
Liitin
M12 4-pni, M12 8-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme koneautomaation, prosessiteollisuuden ja työkoneiden olosuhteet ja antureille asetetut erityisvaatimukset. Kun tarvitset uutta anturia, kartoitamme ensin mitä anturin tulisi mitata: painetta, liikettä, etäisyyttä, nopeutta, virtausta, kallistuskulmaa tai jotakin muuta. Selvitämme halutun mittaustarkkuuden, ympäristön häiriötekijät ja olosuhteet sekä tiedon signaalien ulostuloista ennen valintaa. Tarvittaessa testaamme paikan päällä eri anturivaihtoehtoja, jotta löydämme juuri sopivan anturin kohteeseen.

Anturin vianselvitys

Toimintahäiriön yllättäessä käymme läpi anturin tarpeessa olevat laitteet ja toimintaympäristön asettamat vaatimukset. Kun häiriön syy on selvillä, teemme asiakkaallemme selkeän kustannus- ja aikatauluarvion, josta selviää kuinka paljon anturin korjaaminen maksaa ja miten kauan korjaus kestää. Toimintahäiriön sattuessa saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden.

Varaosapalvelu

Jos anturi rikkoontuu, saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden. Saat heti tietää, kuinka kauan uuden anturin toimitus kestää. Varastollamme Vantaalla ovat kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme todella nopeasti – usein jopa samana päivänä.