Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi rullien väliin

Wenglorin optiset OPT-sarjan anturit rullakuljettimiin on kehitetty varastoinnin ja kuljetinteknologian tarpeisiin. Saatavilla on sekä itsenäisesti puskurointia ohjaavia että ohjausjärjestelmään kytkettäviä antureita, jotka on helppo kiinnittää kuljetinlinjan alle rullien väliin. Käytettävyydeltään anturi on erinomainen kotelon muotoilun ja tarkasti toimivan taustanrajaustekniikan ansiosta. OPT-anturilla voidaan luotettavasti havaita pakkaukset ja tuotteet riippumatta niiden koosta, muodosta, materiaalista tai väristä.

Anturit ohjaavat kuljetinlinjan sähköisiä ja pneumaattisia akkumulointipisteitä, jolloin linjoihin ei tarvitse rakentaa sähkömekaanisia siirtimiä. Jopa 60 OPT-anturia voidaan kytkeä yhteen ja järjestelmällä voidaan ohjata myös monimutkaisia linjoja. Anturin kytkentäetäisyyksien säätäminen on helppoa 270 astetta kiertyvän säätimen avulla, jota voidaan käyttää myös silloin, kun anturi ei ole toiminnassa. Anturin liitinkaapelien kiinnitys tapahtuu vaivattomasti ½-kierroksen lukituksella. Lisäksi anturissa on nopea ja luotettava ”Fast-Clip”-kiinnitysmekanismi, joka nopeuttaa asennusta ja huoltoa.

 • pienien pakettien tunnistus; 150mm leveä pakkaus tunnistetaan 900mm leveällä kuljettimella
 • käyttölämpötila -40 °C … 60 °C
 • tummien ja mustien kohteiden tunnistus tarkalla taustarajauksella
 • standardina I/O-liitin diagnostiikkaa varten
 • ulkoisen valon sietokyky 90 000 lux
 • pieni kytkentähystereesi: < 5 %
 • 75% pienempi sähkönkulutus sisäänrakennetun EcoModen ansiosta

Sovelluskohteita

 • pakettien tunnistus rullakuljetinlinjoilla
 • kuljetinlinjojen täydellinen ohjaus
 • Mittatiedot

  Tunnistusetäisyys
  900 mm
  Ulkomitat
  99 x 46 x 18 mm (OPT)
  Pituus

  Tarkempia tietoja

  IP luokka
  IP67
  Sähkösyöttö
  12...30 VDC
  Liitin
  M12 4-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.