Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi rullien väliin

Wenglorin optiset OPT-sarjan anturit rullakuljettimiin on kehitetty varastoinnin ja kuljetinteknologian tarpeisiin. Saatavilla on sekä itsenäisesti puskurointia ohjaavia että ohjausjärjestelmään kytkettäviä antureita, jotka on helppo kiinnittää kuljetinlinjan alle rullien väliin. Käytettävyydeltään anturi on erinomainen kotelon muotoilun ja tarkasti toimivan taustanrajaustekniikan ansiosta. OPT-anturilla voidaan luotettavasti havaita pakkaukset ja tuotteet riippumatta niiden koosta, muodosta, materiaalista tai väristä.

Anturit ohjaavat kuljetinlinjan sähköisiä ja pneumaattisia akkumulointipisteitä, jolloin linjoihin ei tarvitse rakentaa sähkömekaanisia siirtimiä. Jopa 60 OPT-anturia voidaan kytkeä yhteen ja järjestelmällä voidaan ohjata myös monimutkaisia linjoja. Anturin kytkentäetäisyyksien säätäminen on helppoa 270 astetta kiertyvän säätimen avulla, jota voidaan käyttää myös silloin, kun anturi ei ole toiminnassa. Anturin liitinkaapelien kiinnitys tapahtuu vaivattomasti ½-kierroksen lukituksella. Lisäksi anturissa on nopea ja luotettava ”Fast-Clip”-kiinnitysmekanismi, joka nopeuttaa asennusta ja huoltoa.

  • pienien pakettien tunnistus; 150mm leveä pakkaus tunnistetaan 900mm leveällä kuljettimella
  • käyttölämpötila -40 °C … 60 °C
  • tummien ja mustien kohteiden tunnistus tarkalla taustarajauksella
  • standardina I/O-liitin diagnostiikkaa varten
  • ulkoisen valon sietokyky 90 000 lux
  • pieni kytkentähystereesi: < 5 %
  • 75% pienempi sähkönkulutus sisäänrakennetun EcoModen ansiosta

Sovelluskohteita

  • pakettien tunnistus rullakuljetinlinjoilla
  • kuljetinlinjojen täydellinen ohjaus
Lue lisää Wenglorin rullakuljettimien valokennoantureista

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
900 mm
Ulkomitat
99 x 46 x 18 mm (OPT)
Pituus

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67
Sähkösyöttö
12...30 VDC
Liitin
M12 4-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme koneautomaation, prosessiteollisuuden ja työkoneiden olosuhteet ja antureille asetetut erityisvaatimukset. Kun tarvitset uutta anturia, kartoitamme ensin mitä anturin tulisi mitata: painetta, liikettä, etäisyyttä, nopeutta, virtausta, kallistuskulmaa tai jotakin muuta. Selvitämme halutun mittaustarkkuuden, ympäristön häiriötekijät ja olosuhteet sekä tiedon signaalien ulostuloista ennen valintaa. Tarvittaessa testaamme paikan päällä eri anturivaihtoehtoja, jotta löydämme juuri sopivan anturin kohteeseen.

Anturin vianselvitys

Toimintahäiriön yllättäessä käymme läpi anturin tarpeessa olevat laitteet ja toimintaympäristön asettamat vaatimukset. Kun häiriön syy on selvillä, teemme asiakkaallemme selkeän kustannus- ja aikatauluarvion, josta selviää kuinka paljon anturin korjaaminen maksaa ja miten kauan korjaus kestää. Toimintahäiriön sattuessa saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden.

Varaosapalvelu

Jos anturi rikkoontuu, saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden. Saat heti tietää, kuinka kauan uuden anturin toimitus kestää. Varastollamme Vantaalla ovat kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme todella nopeasti – usein jopa samana päivänä.