Valitse vaihtoehdoista uutiskirjeen aihe-alueet. Uutiskirjeen voi perua milloin vain.

Kaikki
ilevel uusi.png

Rechnerin uusi kapasitiivinen anturi tarkkaan ja nopeaan pinnanmittaukseen

Rechner on kehittänyt tekniikaltaan täysin uudenlaisen anturin tarkkaan pinnanmittaukseen. i-Level-anturi perustuu Rechnerin patentoimaan kolmen elektrodin kapasitiiviseen mittausperiaatteeseen, jossa kahta anturissa sijaitsevaa elektrodia verrataan metallisen säiliön seinämään, joka toimii kolmantena elektrodina. Muovisäiliöissä seinämään voidaan kiinnittää metallinen sauva tai kalvo kolmanneksi elektrodiksi joko säiliön sisä- tai ulkopuolelle. Saatavana on myös malli, jossa kolmas elektrodi on integroituna anturisauvan sisään, jolloin käyttö ei vaadi kolmatta elektrodia anturin ulkopuolelle (tässä mallissa vain analogialähtö).

Anturin asennus ja käyttöönotto on erittäin helppoa ja nopeaa. Anturissa on aktiivisen alueen sisällä vapaasti aseteltava mitta-alue analogisella lähtösignaalilla. Lisäksi anturissa on kaksi vapaasti aseteltavaa rajatietoa (PNP/NPN), jotka voivat olla myös asetetun analogia-alueen ulkopuolella. Anturia ei tarvitse esiasettaa minkään tietyn aineen mukaan, vaan mitattavan aineen vaihtuessa anturin uudelleenohjelmointi voidaan suorittaa ilman sähkökatkoja ja prosessia häiritsemättä.

Mikäli anturi joudutaan sijoittamaan paikkaan, josta sitä ei voida helposti säätää käsin, voidaan käyttää myös ns. teach by wire -toimintoa, jolloin ohjelmointi suoritetaan liitinkaapelin kautta johtimia pitkin. Saatavana on myös CANBus-versio, jolloin ohjelmointi voidaan suorittaa protokollan mukaisesti.

i-Level soveltuu erinomaisesti nesteille ja kiintoaineille, joiden permitiivisyys on välillä 2…80, sekä tarttuville ja kalvon muodostaville aineille, kuten liimoille ja pastamaisille aineille. Aineen permitiivisyyttä ei myöskään tarvitse tietää etukäteen.

 

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

"*" näyttää pakolliset kentät