Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi luminenssin mittaus

Wenglorin luminesenssianturit lähettävät UV-valoa 380nm aallonpituudella. Kun UV-valo osuu luminesenssimerkkiin, fluorosenssista johtuva efekti muuttaa heijastuvan valo olemaan 420-750 nm riippuen käytetystä aineesta. Anturi tunnistaa takaisin heijastuvan valon ja kytkee lähdön päälle. Anturin säätö tapahtuu opettamalla Teach-In -toiminnolla, potentiometrillä tai RS-232-väylän kautta. Tunnistettavan valon intensiteetti ja anturin toimintoja voi lukea ja ohjata RS-232-väylän kautta.

Luminesenssiaineet

  • Luminesenssiväriä voidaan laittaa mm. tarroihin, pahviin ja sitä voidaan myös sekoittaa musteeseen, öljyihin ja maaleihin. Luminenssiväri tekee paketteihin ja kappaleisiin näkymättömiä merkkejä, joilla kuljettimien ja valmistuskoneiden toimintaa voidaan ohjata. Anturissa olevilla optisilla filttereillä voidaan valita tunnistettava väri.

Sovelluskohteita

  • pakettimerkintöjen tunnistus
  • ruiskuttavien tulostimien kohdistaminen ilman, että tuotteeseen jää silmin havaittavia merkkejä
  • tuotteiden aitouden tarkistaminen
  • sahojen liikkeiden ohjaus

Mittatiedot

Mitta-alue
30...50 mm
Ulkomitat
50 x 50 x 20 mm (P)

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP 67
Sähkösyöttö
10-30 VDC
Liitin
M12 8-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.