Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi lähetin-vastaanotin

Wenglorin lähetin-vastaanotin valokennoanturi tunnistaa pieniä kappaleita, reikiä, koloja ja muotoja. Lähetin ja vastaanotin ovat saatavina punavalolla, laserilla tai infrapunavalolla varustettuna. Lähetin ja vastaanotin ovat erillisissä koteloissa, ja jos kappale katkaisee valokeilan, vastaanotinanturi kytkee lähdön. Lähettimissä on testitulo, jolla voidaan testata järjestelmän toimintaa.  Anturin säätö tapahtuu opettamalla Teach-In -toiminnolla, potentiometrillä tai RS-232 väylän kautta. Anturin toimintoja voi lukea ja ohjata RS-232 liitynnän kautta.

Lähetin/vastaanotin punaisella valolla

  • Näkyvän punavalospotin ansiosta kennojen kohdistaminen on helppoa ja nopeaa.

Lähetin/vastaanotin Infrapunavalo

  • Valokennoissa on näkymätön valo. Infrapunavalon etu on sen kyky läpäistä likaa, sumua ja ohuita kappaleita.

Lähetin/vastaanotin laservalolla

  • Laservalolla saadaan pidempi toimintasäde ja kirkas laservalo auttaa asennuksessa kennojen suunnan säätämiseen. Joillain malleilla pystytään tunnistamaan kaukaa jopa 0,05mm kokoisia pieniä kappaleita.

Säädettävä fokus ZD600/ZW600/YO99/OSD404

  • Valokennomalleissa voidaan säätää fokuspistettä, jolloin tunnistus on tarkinta.

Laserluokka 1

  • Laserluokka 1 -antureissa on pienin laservoima (EN 60825-1), jolloin varoituskylttien asentaminen tiloihin, joissa työskentelee ihmisiä, on turhaa. Laserluokka 2 -antureissa on suurempi valoteho ja ne pystyvät parempaan suorituskykyyn, esimerkiksi tunnistamaan kohteen kauempaa.

EA250/SA250

  • Valokennot toimivat yhdessä LV250-kontrollimodulin kanssa. Etuna on hyvä läpäisykyky, jolloin niitä voi käyttää likaisissa ja pölyisissä kohteissa. Kennot voidaan asentaa lähelle toisiaan niiden häiriintymättä, sillä LV250 kontrolloi kennojen mittausta.

Sovelluskohteita

  • reunan tunnistus
  • kappaleiden laskenta
  • erittäin pienten kappaleiden tunnistus

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
300 mm, 1000 mm, 1500mm, 4000 mm, 5000 mm 6000 mm, 1200 mm 10000 mm, 20000 mm, 60000 mm
Ulkomitat
16x25x4mm (FL), 32x16x12mm (K), 54,4x27x16mm (M), 73x33x18mm (N) 50x50x20mm (P) 75x32,5x18mm (N)
Kierre
M8, M12, M18, halkaisija 20mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67, IP67/68, IP68/IP69K
Sähkösyöttö
10...30VDC
Kaapeli ja pituus
2m, 6m
Liitin
M8 3/4-pin, M12 4-pin
Wenglor-valokennoanturi-lahetin-vastaanotin

Lisätiedot

Uudet pienet kohteesta tunnistavat taustarajatut PNG -anturit

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -anturit ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.

Lue lisää tuotteesta

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.