Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi lähetin-vastaanotin

Wenglorin lähetin-vastaanotin valokennoanturi tunnistaa pieniä kappaleita, reikiä, koloja ja muotoja. Lähetin ja vastaanotin ovat saatavina punavalolla, laserilla tai infrapunavalolla varustettuna. Lähetin ja vastaanotin ovat erillisissä koteloissa, ja jos kappale katkaisee valokeilan, vastaanotinanturi kytkee lähdön. Lähettimissä on testitulo, jolla voidaan testata järjestelmän toimintaa.  Anturin säätö tapahtuu opettamalla Teach-In -toiminnolla, potentiometrillä tai RS-232 väylän kautta. Anturin toimintoja voi lukea ja ohjata RS-232 liitynnän kautta.

Lähetin/vastaanotin punaisella valolla

Näkyvän punavalospotin ansiosta kennojen kohdistaminen on helppoa ja nopeaa.

Lähetin/vastaanotin Infrapunavalo

Valokennoissa on näkymätön valo. Infrapunavalon etu on sen kyky läpäistä likaa, sumua ja ohuita kappaleita.

Lähetin/vastaanotin laservalolla

Laservalolla saadaan pidempi toimintasäde ja kirkas laservalo auttaa asennuksessa kennojen suunnan säätämiseen. Joillain malleilla pystytään tunnistamaan kaukaa jopa 0,05mm kokoisia pieniä kappaleita.

Säädettävä fokus ZD600/ZW600/YO99/OSD404

Valokennomalleissa voidaan säätää fokuspistettä, jolloin tunnistus on tarkinta.

Laserluokka 1

Laserluokka 1 -antureissa on pienin laservoima (EN 60825-1), jolloin varoituskylttien asentaminen tiloihin, joissa työskentelee ihmisiä, on turhaa. Laserluokka 2 -antureissa on suurempi valoteho ja ne pystyvät parempaan suorituskykyyn, esimerkiksi tunnistamaan kohteen kauempaa.

EA250/SA250

Valokennot toimivat yhdessä LV250-kontrollimodulin kanssa. Etuna on hyvä läpäisykyky, jolloin niitä voi käyttää likaisissa ja pölyisissä kohteissa. Kennot voidaan asentaa lähelle toisiaan niiden häiriintymättä, sillä LV250 kontrolloi kennojen mittausta.

Uudet pienet PNG -lähetin-vastaanotin valokennot

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -lähetin-vastaanotin valokennot ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja. Lue lisää pienistä PNG -antureista ja niiden uusista ominaisuuksista omilta sivuiltamme ja Weglorin esitteestä.

Sovelluskohteita

  • reunan tunnistus
  • kappaleiden laskenta
  • erittäin pienten kappaleiden tunnistus
Lue lisää Wenglorin lähetin-vastaanotin valokennoista

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
300 mm, 1000 mm, 1500mm, 4000 mm, 5000 mm 6000 mm, 1200 mm 10000 mm, 20000 mm, 60000 mm
Ulkomitat
16x25x4mm (FL), 32x16x12mm (K), 54,4x27x16mm (M), 73x33x18mm (N) 50x50x20mm (P) 75x32,5x18mm (N)
Kierre
M8, M12, M18, , halkaisija 20mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67, IP67/68, IP68/IP69K
Sähkösyöttö
10...30VDC
Kaapeli ja pituus
2m, 6m
Liitin
M8 3/4-pin, M12 4-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme koneautomaation, prosessiteollisuuden ja työkoneiden olosuhteet ja antureille asetetut erityisvaatimukset. Kun tarvitset uutta anturia, kartoitamme ensin mitä anturin tulisi mitata: painetta, liikettä, etäisyyttä, nopeutta, virtausta, kallistuskulmaa tai jotakin muuta. Selvitämme halutun mittaustarkkuuden, ympäristön häiriötekijät ja olosuhteet sekä tiedon signaalien ulostuloista ennen valintaa. Tarvittaessa testaamme paikan päällä eri anturivaihtoehtoja, jotta löydämme juuri sopivan anturin kohteeseen.

Anturin vianselvitys

Toimintahäiriön yllättäessä käymme läpi anturin tarpeessa olevat laitteet ja toimintaympäristön asettamat vaatimukset. Kun häiriön syy on selvillä, teemme asiakkaallemme selkeän kustannus- ja aikatauluarvion, josta selviää kuinka paljon anturin korjaaminen maksaa ja miten kauan korjaus kestää. Toimintahäiriön sattuessa saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden.

Varaosapalvelu

Jos anturi rikkoontuu, saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden. Saat heti tietää, kuinka kauan uuden anturin toimitus kestää. Varastollamme Vantaalla ovat kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme todella nopeasti – usein jopa samana päivänä.