Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi kontrastin tunnistus ja mittaus

Tunnistava anturi

Wenglorin kontrastianturit lähettävät valoa ja mittaavat heijastuneen valon kiiltoa. Anturin elektroniikka vertaa mitattua tietoa muistissa olevaan asetukseen ja, jos kontrastin voimakkuus on sopiva, anturi kytkee lähdön päälle. Valokennoanturi tunnistaa kiiltävät kappaleet kauempaa kuin mattapintaiset, koska kiiltävä esine heijastaa enemmän valoa. Tunnistava anturi

Sovelluskohteita

  • kontrastimerkkien tunnistus
  • pienien kappaleiden ja merkintöjen nopea tunnistus
  • johtojen yms. kiiltävien kappaleiden tunnistus

Mittaava anturi

Anturin lähtö muuttuu 0 … 10 VDC välillä kappaleen kiiltävyyden mukaan. Mitä kiiltävämpi kappale, sitä suurempi on lähdön jännite.

Sovelluskohteita

  • kiiltävyyden vaihtelun monitorointi
  • kuivumisen monitorointi
  • kappaleiden järjestely ryhmiin
Lue lisää Wenglorin kontrastin tunnistustavista ja mittaavista valokennoantureista

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
50...100 mm
Resoluutio
20mV
Ulkomitat
50 x 50 x 20 mm (P)

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP 67
Sähkösyöttö
18-30 VDC
Liitin
M12 8-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme koneautomaation, prosessiteollisuuden ja työkoneiden olosuhteet ja antureille asetetut erityisvaatimukset. Kun tarvitset uutta anturia, kartoitamme ensin mitä anturin tulisi mitata: painetta, liikettä, etäisyyttä, nopeutta, virtausta, kallistuskulmaa tai jotakin muuta. Selvitämme halutun mittaustarkkuuden, ympäristön häiriötekijät ja olosuhteet sekä tiedon signaalien ulostuloista ennen valintaa. Tarvittaessa testaamme paikan päällä eri anturivaihtoehtoja, jotta löydämme juuri sopivan anturin kohteeseen.

Anturin vianselvitys

Toimintahäiriön yllättäessä käymme läpi anturin tarpeessa olevat laitteet ja toimintaympäristön asettamat vaatimukset. Kun häiriön syy on selvillä, teemme asiakkaallemme selkeän kustannus- ja aikatauluarvion, josta selviää kuinka paljon anturin korjaaminen maksaa ja miten kauan korjaus kestää. Toimintahäiriön sattuessa saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden.

Varaosapalvelu

Jos anturi rikkoontuu, saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden. Saat heti tietää, kuinka kauan uuden anturin toimitus kestää. Varastollamme Vantaalla ovat kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme todella nopeasti – usein jopa samana päivänä.