Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi kontrastin tunnistus ja mittaus

Tunnistava anturi

Wenglorin kontrastianturit lähettävät valoa ja mittaavat heijastuneen valon kiiltoa. Anturin elektroniikka vertaa mitattua tietoa muistissa olevaan asetukseen ja, jos kontrastin voimakkuus on sopiva, anturi kytkee lähdön päälle. Valokennoanturi tunnistaa kiiltävät kappaleet kauempaa kuin mattapintaiset, koska kiiltävä esine heijastaa enemmän valoa. Tunnistava anturi

Sovelluskohteita

  • kontrastimerkkien tunnistus
  • pienien kappaleiden ja merkintöjen nopea tunnistus
  • johtojen yms. kiiltävien kappaleiden tunnistus

Mittaava anturi

Anturin lähtö muuttuu 0 … 10 VDC välillä kappaleen kiiltävyyden mukaan. Mitä kiiltävämpi kappale, sitä suurempi on lähdön jännite.

Sovelluskohteita

  • kiiltävyyden vaihtelun monitorointi
  • kuivumisen monitorointi
  • kappaleiden järjestely ryhmiin

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
50...100 mm
Resoluutio
20mV
Ulkomitat
50 x 50 x 20 mm (P)

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP 67
Sähkösyöttö
18-30 VDC
Liitin
M12 8-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.