Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi infrapuna

Wenglorin infrapunavalokennoanturit toimivat hyvin myös likaisissa olosuhteissa, vaikka infrapunavalo ei olekaan silmin havaittavissa. Kohteesta tunnistavassa kennossa lähetin ja vastaanotin on rakennettu saman kuoren sisään. Kun lähetetty valo heijastuu kohteesta takaisin vastaanottimeen, anturi tunnistaa kappaleen ja lähtö kytkeytyy.

HD03-kennoissa on tarkka säädettävä optiikka, jolloin anturi pystyy tunnistamaan kohteet läheltä. Anturi toimii kuten taustarajattu, ja esimerkiksi HD03PA-kennossa on säädettävä tunnistusetäisyys. Kennon säätö tapahtuu potentiometrillä. Teach-In -malleissa säätö tapahtuu nappeja painamalla tai RS-232/IO-Link:in kautta. Osassa malleista on RS-232 tai IO-Link -liityntä,jonka kautta antureiden säätöjä voidaan monitoroida tai muuttaa etänä ja anturin kunnonvalvonta ja vikadiagnostiikka helpottuu.

Sovelluskohteita
 • kappaleen tunnistus
 • kappaleiden laskenta
 • välivarastojen hallinta
 • varastojen kuljettimien ohjaus
 • Mittatiedot

  Tunnistusetäisyys
  30mm, 60mm 100mm, 200mm, 500mm, 800mm 1000mm, 2000mm
  Resoluutio
  Hystereesi <15%
  Ulkomitat
  16x25x4mm (FL), 32x16x12mm (K), 49,1x27x16mm (M), 56,5x26x24mm (R)
  Kierre
  M8, M12, M18, M30, halkaisija 20mm

  Tarkempia tietoja

  IP luokka
  IP65 IP67 IP68/IP69K
  Sähkösyöttö
  10...30VDC
  Kaapeli ja pituus
  2m
  Liitin
  M8 4-pin, M12 4-pin
Wenglor-valokennoanturi-infrapuna

Lisätiedot

Uudet pienet kohteesta tunnistavat taustarajatut PNG -anturit

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -anturit ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.

Lue lisää tuotteesta

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.