Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi infrapuna

Wenglorin infrapunavalokennoanturit toimivat hyvin myös likaisissa olosuhteissa, vaikka infrapunavalo ei olekaan silmin havaittavissa. Kohteesta tunnistavassa kennossa lähetin ja vastaanotin on rakennettu saman kuoren sisään. Kun lähetetty valo heijastuu kohteesta takaisin vastaanottimeen, anturi tunnistaa kappaleen ja lähtö kytkeytyy.

HD03-kennoissa on tarkka säädettävä optiikka, jolloin anturi pystyy tunnistamaan kohteet läheltä. Anturi toimii kuten taustarajattu, ja esimerkiksi HD03PA-kennossa on säädettävä tunnistusetäisyys. Kennon säätö tapahtuu potentiometrillä. Teach-In -malleissa säätö tapahtuu nappeja painamalla tai RS-232/IO-Link:in kautta. Osassa malleista on RS-232 tai IO-Link -liityntä,jonka kautta antureiden säätöjä voidaan monitoroida tai muuttaa etänä ja anturin kunnonvalvonta ja vikadiagnostiikka helpottuu.

Sovelluskohteita
  • kappaleen tunnistus
  • kappaleiden laskenta
  • välivarastojen hallinta
  • varastojen kuljettimien ohjaus

Uudet pienet kohteesta tunnistavat PNG -anturit

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -anturit ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja. Lue lisää pienistä PNG -antureista ja niiden uusista ominaisuuksista omilta sivuiltamme ja Weglorin esitteestä.

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
30mm, 60mm 100mm, 200mm, 500mm, 800mm 1000mm, 2000mm
Resoluutio
Hystereesi <15%
Ulkomitat
16x25x4mm (FL), 32x16x12mm (K), 49,1x27x16mm (M), 56,5x26x24mm (R)
Kierre
M8, M12, M18, M30, halkaisija 20mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP65 IP67 IP68/IP69K
Sähkösyöttö
10...30VDC
Kaapeli ja pituus
2m
Liitin
M8 4-pin, M12 4-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme myös kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Me kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Näin asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu yllättäviä ennakoimattomia asioita. Tällaisessa tilanteessa olemme aina valmiina auttamaan. Häiriötilanteessa emme jätä asiakastamme koskaan yksin ja olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes ongelma on ratkaistu. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan hyvin ripeästi ja joustavasti.