Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valoverhot

Wenglor turvavaloverhot

Wenglorin tyypin 2 ja 4 turvavaloverhoja käytetään estämään pääsy vaarallisiin, yksittäisiin kohteisiin tai vaarallisille alueille. Turvalaitteiden sähköiset piirit kytketään turvaluokituksen mukaiseen turvavalvontayksikköön.

Tyyppi 2: ESPE type 2 (EN 61496); performance level d (EN ISO 13849-1, certified by TÜV Süd)

Tyyppi 4: ESPE type 4 (EN 61496); performance level e (EN ISO 13849-1, certified by TÜV Süd)

Resoluutiot: sormien suojaus 14m, käsien suojaus 30mm.

Turvavaloverho perustoiminnoilla (tyyppi 4) sopii varmistamaan alueen tai kohteen turvallisuus. Valoverho sopii ahtaisiin kohteisiin, sillä sen kotelo on kapea eikä siinä ole ulkonevia osia. Valonsäteet alkavat välittömästi turvavaloverhon päädyn reunasta eikä kytkentäkaapeli vie asennustilaa rungon päädyistä. Valoverhon käyttöönotto tapahtuu ilman ulkoisia ohjelmistoja ”Plug and Play” -periaatteella. Näkyvä punavalo ja luettavissa olevan signaalin voimakkuus tekevät valoverhon suuntaamisen helpoksi.

Turvavaloverho lisätoiminnoilla (tyyppi 2/tyyppi 4) sopii vaikeisiin ympäristöihin ja siinä on useita aseteltavia käyttötiloja (pienennetty resoluutio ja passivointi) ja toimintoja (automaattinen käynnistys, uudelleenkäynnistyksen esto, osittainen pimennys ja sähköisen turvapiirin valvonta). Turvavaloverhon molemminpuolinen T-ura, toimitukseen kuuluvat asennuskorvakkeet ja näkyvä punavalo nopeuttavat käyttöönottoa. Käyttötila- ja toiminta-asetukset sekä diagnostiikkatoiminnot tapahtuvat käyttäen RS-485-liityntää.

Käyttökohteita:

  • sormien ja käsien suojaaminen vaarallisissa sovelluksissa
  • pakkauskoneet
  • puunjalostuslaitteet
  • manuaaliset työpisteet
  • kokoonpanojärjestelmät

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
25 mm ... 7 m, 25 mm ... 14 m, 50 mm...20 m
Mitta-alue
>300 mm, >600 mm, >1000 mm, >1600 mm
Resoluutio
14 mm 30 mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP 65 / IP67
Sähkösyöttö
24 VDC
Kaapeli ja pituus
300 mm
Liitin
M12

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.