Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor peilivalokennoanturi-kirkas lasi ja läpinäkyvät materiaalit

Wenglorin peilivalokennot toimivat polarisoidulla punavalolla ja lähetin ja vastaanotin ovat samassa kotelossa. Jos peilistä heijastuva valo estyy, anturi tunnistaa kappaleen olevan kohdalla ja anturi kytkee lähdön päälle. Koska peili kääntää valon polarisaatiota 90° ja normaali kappaleen heijastus ei, myös kiiltävät kappaleet, kuten peilit, kromipintaiset ja muut heijastavat kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti. Näkyvän punavalospotin ansiosta kennojen kohdistaminen on helppoa ja nopeaa.

Säätö tapahtuu opettamalla Teach-In -toiminnolla, potentiometrillä tai RS-232 väylän kautta.Anturin toimintoja voi lukea ja ohjata RS-232 liitynnän kautta, myös tunnistettavan valon intensiteetti päästään lukemaan väylän kautta.

Adaptiivinen herkkyyden säätöK1R- ja OPT282 -malleissa

  • Anturin signaalitaso asetetaan muistiin asennuksen yhteydessä. Anturit monitoroivat signaalin herkkyyttä ja muuttavat automaattisesti kytkentätasoa. Likaantuminen, lämpötilan muutokset ja valolähteen vanheneminen eivät vaikuta kytkentäanturin toimintaan.

OPT282

  • Neljä anturia on asennettu yhteen koteloon, jolloin isompaa aluetta voidaan monitoroida. Jokainen kenno mittaa erikseen ja, jos yksi huomaa kohteen, lähtö kytkeytyy päälle. Myös kiiltäviä ja läpinäkyviä kappaleita pystytään tunnistamaan luotettavasti.

Sovelluskohteita

  • kirkkaiden kappaleiden tunnistus
  • PET- ja lasipullojen tunnistus
  • läpinäkyvien pintojen tunnistus (kuten läpinäkyvä muovi)
  • lasikappaleiden laskenta
  • kiiltävien kappaleiden tunnistus
  • pienten kappaleiden tunnistus

Uudet pienet PNG -peilivalokennot kirkkaan lasin tunnistukseen

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -peilivalokennot ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.

 

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
1500 mm, 2000 mm, 2600 mm, 3500 mm, 4000 mm, 6000 mm,
Ulkomitat
32x16x12mm (K) 75x33x18mm (N) 50x50x20mm (1P) 180x39x23mm, halk20mm, 56,5x26,24mm
Kierre
M18

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67
Sähkösyöttö
10...30 VDC
Kaapeli ja pituus
6,1 m
Liitin
M8, M12
Wenglor-peilivalokennoanturi-kirkkaan-lasin-tunnistus

Lisätiedot

Uudet pienet kohteesta tunnistavat taustarajatut PNG -anturit

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -anturit ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.

Lue lisää tuotteesta

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.