Koneautomaatio » Anturit lineaariliikkeen ja etäisyyden mittaukseen » Etäisyyttä mittaavat laseranturit

Wenglor kulkuaikalaseranturi etäisyyden mittaus

Wenglorin Y1-sarjan kulkuaikalaseranturit mittaavat kohteen etäisyyden heijastuvan valon kulkeman ajan perusteella. Kohteen väri, muoto ja pinnan materiaali eivät vaikuta mittaustulokseen, ja myös tummat kappaleet pystytään tunnistamaan vaaleaa taustaa vasten. Y1-sarjan antureiden mitta-alue on 0,1 … 10 m, etäisyyden mittaukseen, resoluutio 1 mm. Kun kohde tulee asetetulle etäisyydelle, lähtö kytkeytyy päälle.

Y1-anturin kennossa on tarkka optiikka ja kirkas valopiste, joka on helppo tunnistaa myös kauempaa. Anturin OLED-näyttö kertoo kappaleen etäisyyden, anturin tilan ja auttaa säädössä. Säätö tapahtuu opettamalla ”Teach-In”-toiminnolla, ulkoisella signaalilla tai RS-232 väylän kautta. Anturin toimintoja voi lukea ja ohjata RS-232 liitynnän kautta – myös tunnistettavan valon intensiteetti luetaan väylän kautta.

Anturin sovelluskohteita
  • kohteiden tunnistus myös pidemmän matkan päästä
  • kuljetinlinjoissa vaunun paikan tunnistus
  • loop controls
  • säiliöiden täyttövahti
  • automaattihyllyjen monitorointi ja ohjaus
  • kappaleen reunan tunnistus
  • kappaleiden laskenta
  • avautuvien laitteiden ovien monitorointi
  • pienien kappaleiden tunnistus

Mittatiedot

Mitta-alue
1000 mm, 1500 mm 3000 mm, 6000 mm, 10 m, 100 m
Resoluutio
1 mm ..25 mm
Ulkomitat
50x50x20mm (1P) 81x55x30mm (TA) 33x22x12m (1K)

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67 IP68
Sähkösyöttö
12...30VDC
Liitin
M8 4-pin, M12 4-pni, M12 8-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.