Koneautomaatio » Kamera-anturit » Konenäköanturit

Wenglor konenäköanturi WeQube Smart

Wenglorin WeCubeSmart-konenäköanturin toiminta perustuu MultiCore-teknologiaan. WeCubeSmart on saatavilla antureihin, joissa on automaattinen tarkennus tai ”C mount”-kierteellä kiinnitettävä optiikka, ja se toimii myös teollisessa Ethernet-ympäristössä ilman käyttökatkoja – tiedonsiirron aikana anturi jatkaa toimintaansa samalla suorituskyvyllä ja nopeudella. Anturi toimii luotettavasti, vaikka kohde liikkuisi tai sen korkeus vaihtelisi. Anturin asetuksia voidaan muuttaa, mikäli tunnistukseen liittyvä projekti tai tuote-erä muuttuu. Anturin Teach+-toiminnon avulla anturin asetuksia voidaan säätää vaihtuvissa käyttöolosuhteissa nopeasti ja anturin sijainnista riippumatta, mikä vähentää tuotantokatkoksia.

Tarkasteltavan kohteen korkeus huomioidaan automaattisella tarkennustoiminnolla. Tarkennuksessa käytettävä kohteen osa-alue määritellään projektin määrittelyvaiheessa. MultiCore-antureissa on pulssianturitulo, joka mahdollistaa kohteiden tunnistamisen nopeudeltaan vaihtelevien kuljettimien hihnoilla tai askelkuljettimilla. Lisäksi MultiCore-tilastomoduuli antaa työkalut minimi-, maksimi-, keskiarvo- ja trendianalyyseihin.

WeQubeVision-anturilla voidaan lajitella tuotteen kohteen väriin perustuen. Tuotteen ulkomittojen poikkeamat ja vaihtelut havainnoidaan mittausmoduulilla. Objektimoduuli tunnistaa kohteen koon. Kohteen tunnistamisessa voidaan käyttää myös kuvan pikselien laskentaa.

Lisäksi anturissa on OCR-lukutoiminto ja 1D- ja 2D-koodinlukuominaisuudet, joilla voidaan lukea kaikki vakiintuneet 1D-koodit, matriisit ja QR-koodit – riippumatta siitä, ovatko koodit painettuja vai mekaanisesti työstettyjä. Konenäköanturin kaikkia toimintoja ja koodinlukuominaisuutta voidaan käyttää samanaikaisesti.

Käyttökohteita:

  • paikallaolon seuranta
  • kuvapikseleiden vertailu
  • vertailu referenssikuvaan
  • kohteen seuranta
  • OCR-merkinluku
  • lukumäärän laskenta
  • kohteen mittatarkkuuden tarkastus, mittaus
  • viivakoodien ja 2D-koodien luku
  • muodon tunnistus

Mittatiedot

Resoluutio
736 x 480 pixel
Ulkomitat
52 x 45 x 87 mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67
Sähkösyöttö
24, 18-30 VDC
Liitin
M12, 12-pin ja M12 8-pin X-cod
Wenglor-konenakoanturi-weCube-Vision

Lisätiedot

WeCubeSmart-konenäköanturin graafisesta näytöstä voidaan tarkistaa toimintoja ja nähdä parametreihin liittyvät asetukset.  Teach+-tiedostot voidaan luoda suoraan anturilla. Mikäli konenäköanturille luotu projekti muuttuu, anturin asetukset voidaan muuttaa ilman PC-ohjelmistoa Wenglorin kotisivuilta löytyvän aineiston avulla.

FTP server ja client -ominaisuuksien avulla voidaan vastaanottaa ja tallentaa asetuksia sekä kuva- ja projektitietoja. Tiedot tallennetaan micro SD -kortille, jolloin tieto on siirrettävissä muihin weCube-sarjan konenäköantureihin.

Lue lisää tuotteesta

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.