Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Induktiiviset anturit

Wenglor induktiivinen anturi ferriittisen ja ei-ferriittisen metallin tunnistava

Wenglorin induktiivinen metallin erotusanturi tunnistaa eron ferriittisen metallin (rauta, teräs) ja ei ferriittisen metallin (alumiini, kupari, pronssi ja ruostumaton teräs). Eri metalleilla on erilaiset elektomagneettiset ominaisuudet ja ne vaikuttavat anturissa olevaan LC-oskillaattoriin eri tavalla ja anturi pystyy erottelemaan metalliset materiaalit.

Ferriittiset materiaaleja kuten rauta ja teräs voidaan  magnetisoida. Metallien eron tunnistava anturi kytkee heti kun ferriittinen materiaali tulee tunnistusetäisyydelle.

Ei- ferriittiset materiaaleja kuten alumiini, pronssi, kupari, ruostumaton- ja haponkestäväteräs ei voida  magnetisoida. Metallien eron tunnistava anturi kytkee heti kun ei-ferriittinen materiaali tulee tunnistusetäisyydelle.

Wenglorin metallien eron tunnistavat anturit toimivat myös suuremmalla etäisyydellä, jolloin voidaan välttää anturin ja kappleen törmäys. Erimuotoiset kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti.

Sovelluskohteita

  • Pullonpalautusautomaatit
  • Erilaista materiaalia olevien kappalieden tunnistus
  • Tunnistaa työstettävän kappaleen työkalussa

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
15 mm, 25 mm
Ulkomitat
40x40mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP 67
Sähkösyöttö
24 VDC, 10-30 VDC
Liitin
M12

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.