Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi taustarajaava

Wenglorin taustarajaava valokennoanturi tunnistaa kohteesta heijastuvan valon ja kytkee lähdön päälle, kun valo on oikeanlaista ja tulee oikeassa kulmassa. Taustarajaus toteutetaan Wenglor-valokennoissa kolmiomittaukseen perustuvalla tekniikalla, jolloin kohteen värillä, muodolla ja pinnanlaadulla on hyvin vähän vaikutusta mittaetäisyyteen. Tummatkin kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti, vaikka kauempana oleva taustaväri olisi vaalea.

Wenglorin kohteesta tunnistavia antureista saa myös Laserluokka 1 -malleja. Laserantureissa on pienin laservoima (EN 60825-1), jolloin varoituskylttien asentaminen tiloihin, joissa työskentelee ihmisiä, on turhaa. Laserluokka 2 -antureissa on suurempi valoteho ja ne pystyvät parempaan suorituskykyyn, esimerkiksi tunnistamaan kohteen kauempaa. Kennon säätö tapahtuu potentiometrillä. Teach-In -malleissa säätö tapahtuu nappeja painamalla tai RS-232/IO-Link:in kautta. Osassa malleista on RS-232 tai IO-Link -liityntä, jolloin antureiden säätöjä voidaan monitoroida tai muuttaa etänä ja kunnonvalvonta ja vikadiagnostiikka helpottuu.

CP25/CP70/OCP662/OCP242 -anturit

  • Antureissa käytetään korkearesoluutioista CMOS-optiikkaa ja modernia signaalin prosessointia (DSP). Antueissa on kaksi lähtöä, joille voidaan opettaa kaksi erillistä kytkentäkohtaa. Hyvästä tunnistusherkkyydestä ja pienestä hystereesistä  johtuen myös pienet ja erittäin tummat tai kiiltävät kappaleet pystytään tunnistamaan tarkasti.

Sovelluskohteita

  • kappaleen tunnistus
  • kappaleiden kokoerojen tunnistus
  • pienien kappaleiden tunnistus taustasta rippumatta
  • tarkka tunnistus pakkauksen materiaalista riippumatta
  • täytön vahti
  • automaattivarastojen ja kuljettimien ohjaus

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
30 mm ... 1200 mm, 3000 mm
Resoluutio
Hystereesi <5 % ,,,,<10 %
Ulkomitat
32x16x12mm (1K), 7 5x 32,5 x 18 mm (1N) 54,5 x 27 x 16 mm (M) 81 x 75 x 34 mm (T)
Kierre
M8, M12, M18, halkaija 20 mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67 IP 67/IP68 IP68/IP69K
Sähkösyöttö
10...30 VDC (18...30 VDC IOlink)
Kaapeli ja pituus
2 m
Liitin
M8 3/4-pin, M12 4-pin
Wenglor-valokennoanturi-taustarajaava

Lisätiedot

Uudet pienet kohteesta tunnistavat taustarajatut PNG -anturit

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -anturit ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.

Lue lisää tuotteesta

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.