Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi taustarajaava

Wenglorin taustarajaava valokennoanturi tunnistaa kohteesta heijastuvan valon ja kytkee lähdön päälle, kun valo on oikeanlaista ja tulee oikeassa kulmassa. Taustarajaus toteutetaan Wenglor-valokennoissa kolmiomittaukseen perustuvalla tekniikalla, jolloin kohteen värillä, muodolla ja pinnanlaadulla on hyvin vähän vaikutusta mittaetäisyyteen. Tummatkin kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti, vaikka kauempana oleva taustaväri olisi vaalea.

Wenglorin kohteesta tunnistavia antureista saa myös Laserluokka 1 -malleja. Laserantureissa on pienin laservoima (EN 60825-1), jolloin varoituskylttien asentaminen tiloihin, joissa työskentelee ihmisiä, on turhaa. Laserluokka 2 -antureissa on suurempi valoteho ja ne pystyvät parempaan suorituskykyyn, esimerkiksi tunnistamaan kohteen kauempaa.

Kennon säätö tapahtuu potentiometrillä. Teach-In -malleissa säätö tapahtuu nappeja painamalla tai RS-232/IO-Link:in kautta. Osassa malleista on RS-232 tai IO-Link -liityntä, jolloin antureiden säätöjä voidaan monitoroida tai muuttaa etänä ja kunnonvalvonta ja vikadiagnostiikka helpottuu.

CP25/CP70/OCP662/OCP242 -anturit

Antureissa käytetään korkearesoluutioista CMOS-optiikkaa ja modernia signaalin prosessointia (DSP). Antueissa on kaksi lähtöä, joille voidaan opettaa kaksi erillistä kytkentäkohtaa. Hyvästä tunnistusherkkyydestä ja pienestä hystereesistä  johtuen myös pienet ja erittäin tummat tai kiiltävät kappaleet pystytään tunnistamaan tarkasti.

Sovelluskohteita

  • kappaleen tunnistus
  • kappaleiden kokoerojen tunnistus
  • pienien kappaleiden tunnistus taustasta rippumatta
  • tarkka tunnistus pakkauksen materiaalista riippumatta
  • täytön vahti
  • automaattivarastojen ja kuljettimien ohjaus

 

Uudet pienet kohteesta tunnistavat taustarajatut PNG -anturit

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -anturit ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.
Lue lisää pienistä PNG -antureista ja niiden uusista ominaisuuksista omilta sivuiltamme ja Wenglorin esitteestä.

 

Lue lisää Wenglorin taustarajaavista valokennoantureista

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
30 mm ... 1200 mm, 3000 mm
Resoluutio
Hystereesi <5 % ,,,,<10 %
Ulkomitat
32x16x12mm (1K), 7 5x 32,5 x 18 mm (1N) 54,5 x 27 x 16 mm (M) 81 x 75 x 34 mm (T)
Kierre
M8, M12, M18, halkaija 20 mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67 IP 67/IP68 IP68/IP69K
Sähkösyöttö
10...30 VDC (18...30 VDC IOlink)
Kaapeli ja pituus
2 m
Liitin
M8 3/4-pin, M12 4-pin

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme koneautomaation, prosessiteollisuuden ja työkoneiden olosuhteet ja antureille asetetut erityisvaatimukset. Kun tarvitset uutta anturia, kartoitamme ensin mitä anturin tulisi mitata: painetta, liikettä, etäisyyttä, nopeutta, virtausta, kallistuskulmaa tai jotakin muuta. Selvitämme halutun mittaustarkkuuden, ympäristön häiriötekijät ja olosuhteet sekä tiedon signaalien ulostuloista ennen valintaa. Tarvittaessa testaamme paikan päällä eri anturivaihtoehtoja, jotta löydämme juuri sopivan anturin kohteeseen.

Anturin vianselvitys

Toimintahäiriön yllättäessä käymme läpi anturin tarpeessa olevat laitteet ja toimintaympäristön asettamat vaatimukset. Kun häiriön syy on selvillä, teemme asiakkaallemme selkeän kustannus- ja aikatauluarvion, josta selviää kuinka paljon anturin korjaaminen maksaa ja miten kauan korjaus kestää. Toimintahäiriön sattuessa saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden.

Varaosapalvelu

Jos anturi rikkoontuu, saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden. Saat heti tietää, kuinka kauan uuden anturin toimitus kestää. Varastollamme Vantaalla ovat kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme todella nopeasti – usein jopa samana päivänä.