Valokenno taustarajaava

Wenglorin taustarajaavan valokennoanturin kolmiomittaustekniikan ansiosta kohteen värillä, muodolla ja pinnanlaadulla ei ole vaikutusta tunnistettavan kohteen mittausetäisyyteen. Anturin säätö tapahtuu Teach-In -toiminnon, tai RS-232/IO-Link- liitynnän kautta. Infrapunavalo, laservalo, punavalo.

Ota yhteyttä myyjäämme

Wenglorin taustarajaava valokennoanturi tunnistaa kohteesta heijastuvan valon ja kytkee lähdön päälle, kun valo on oikeanlaista ja tulee oikeassa kulmassa. Taustarajaus toteutetaan Wenglor-valokennoissa kolmiomittaukseen perustuvalla tekniikalla, jolloin kohteen värillä, muodolla ja pinnanlaadulla on hyvin vähän vaikutusta mittaetäisyyteen. Tummatkin kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti, vaikka kauempana oleva taustaväri olisi vaalea.

Wenglorin kohteesta tunnistavia antureista saa myös Laserluokka 1 -malleja. Laserantureissa on pienin laservoima (EN 60825-1), jolloin varoituskylttien asentaminen tiloihin, joissa työskentelee ihmisiä, on turhaa. Laserluokka 2 -antureissa on suurempi valoteho ja ne pystyvät parempaan suorituskykyyn, esimerkiksi tunnistamaan kohteen kauempaa. Kennon säätö tapahtuu potentiometrillä. Teach-In -malleissa säätö tapahtuu nappeja painamalla tai RS-232/IO-Link:in kautta. Osassa malleista on RS-232 tai IO-Link -liityntä, jolloin antureiden säätöjä voidaan monitoroida tai muuttaa etänä ja kunnonvalvonta ja vikadiagnostiikka helpottuu.

CP25/CP70/OCP662/OCP242 -anturit

  • Antureissa käytetään korkearesoluutioista CMOS-optiikkaa ja modernia signaalin prosessointia (DSP). Antueissa on kaksi lähtöä, joille voidaan opettaa kaksi erillistä kytkentäkohtaa. Hyvästä tunnistusherkkyydestä ja pienestä hystereesistä  johtuen myös pienet ja erittäin tummat tai kiiltävät kappaleet pystytään tunnistamaan tarkasti.

Sovelluskohteita

  • kappaleen tunnistus
  • kappaleiden kokoerojen tunnistus
  • pienien kappaleiden tunnistus taustasta rippumatta
  • tarkka tunnistus pakkauksen materiaalista riippumatta
  • täytön vahti
  • automaattivarastojen ja kuljettimien ohjaus

Lähtösignaalit

IO-Link, NPN, PNP, NO, NC

Mitattavat asiat

Tunnistus, Lineaariliike/etäisyys

Mittaustavat

Optinen, Laser, Kosketukseton, Punavalo, Infrapunavalo

Mitattavat materiaalit

Ruostumaton, Alumiini, Muovi, Puu, Kangas, Lasi, Paperi, Ferriittinen metalli

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67 IP 67/IP68 IP68/IP69K
Sähkösyöttö
10...30 VDC (18...30 VDC IOlink)
Kaapeli ja pituus
2 m
Liitin
M8 3/4-pin, M12 4-pin

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
30 mm ... 1200 mm, 3000 mm
Resoluutio
Hystereesi <5 % ,,,,<10 %
Ulkomitat
32x16x12mm (1K), 7 5x 32,5 x 18 mm (1N) 54,5 x 27 x 16 mm (M) 81 x 75 x 34 mm (T)
Kierre
M8, M12, M18, halkaija 20 mm

Lue lisää tuotteesta

Uudet pienet kohteesta tunnistavat taustarajatut PNG -anturit

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -anturit ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.

Lue lisää aiheesta

Ota yhteyttä myyjäämme