Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Pantron IR suurtehovalokenno

Pantronin optiset suurtehovalokennot infrapunavalolla on tarkoitettu olosuhteisiin, joissa tavallinen valokenno ei toimi. Erinomaisen lianläpäisykyvyn ja suuren toimintaetäisyyden ansiosta Pantronin suurtehovalokenno soveltuu kaikkein vaikeimpiin käyttökohteisiin; edes lastut, puru, pöly, kura, öljy tai höyry eivät tuota ongelmia tunnistamiselle.

Anturit ovat täysin tiiviitä, suojausluokaltaan IP67 ja ne on suunniteltu erittäin kosteisiin ja pölyisiin käyttökohteisiin. IR-valon laaja avautumiskulma sallii helpon asentamisen etäisyyksille jopa yli 35m etäisyyksille. Tämän ominaisuuden ansiosta anturit toimivat luotettavasti voimakkaan tärinän tai iskujen vaikutuksen alaisena.

Pantronin optiset suurtehovalokennot koostuvat lähetin- ja vastaanotinantureista, jotka toimivat yhdessä vahvistinyksikön kanssa. Dokumenttiluettelon lähettimet/vastaanottimet soveltuvat kaikille Pantron vahvistimille (ei koske turvaluokiteltua ISL vahvistinta). Vahvistimen yhtä kanavaa kohden liitetään aina vahvistin ja vastaanotin pari. Vahvistimessa voi olla useita eri kanavia. Lähetin- ja vastaanotinanturit ovat pienikokoisia, joten ne voi sijoittaa ahtaisiinkin rakenteisiin.

Lähettimiä on saatavana kolmea eri versiota:

  • ITL (IT-…) Perusmalli useimpiin kohteisiin, 10 asteen avautumiskulma
  • ITH (IT-…HP) Suuritehoinen lähetin, 20 asteen avautumiskulma
  • ITA Erittäin voimakas tehoinen IR-valo lähetin suurimmille etäisyyksille, vain 6 asteen avautumiskulma

Sovelluskohteita: sahat ja puunjalostuskoneet, paperiteollisuus, siilot, purkaimet ja kuljettimet, autopesukoneet, elintarviketeollisuus sekä ovet ja portit ulkotiloissa.

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
0..70 m
Pituus
24 mm, 25 mm, 33 mm, 39 mm, 45 mm, 55 mm, 60 mm
Kierre
M12 tai halkaisija 10 mm, 12 mm, 16 mm, 12x12 mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP 67
Sähkösyöttö
24 VDC, 24 VAC, 115 VAC, 230 VAC
Kaapeli ja pituus
5 m, 15 m
Liitin
M8, M12
Pantron-anturipaat-640x480

Lisätiedot

Anturijärjestelmä koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja vahvistinyksiköstä. Pienikokoisia lähettimiä ja vastaanottimia on saatavana useissa erilaisissa kotelorakenteissa. Vahvistimia on 1-kanavaisia sekä multipleksaavia 2-, 4- ja 8-kanavaisia. 1-kanavaisessa vahvistimessa on valittavana useita modulointitaajuuksia, joten lähekkäin asennetut anturiparit eivät häiritse toisiaan.

Kaikki vahvistinmallit ovat saatavana joko käsi- tai automaattisäätöisinä. Käsisäädössä lähettimen teho asetetaan käyttökohteeseen sopivaksi manuaalisesti. Automaattisäätöinen vahvistin lisää tai vähentää lähetintehoa tarpeen mukaan, kompensoiden esimerkiksi ympäristön olosuhteiden muuttumisen tai linssien likaantumisen.

Mikäli vahvistinyksikön monipuoliset valotehon säätöominaisuudet ovat tarpeettomia, Pantronilla on myös lähetin/vastaanotin anturisarja, joka toimii ilman vahvistinyksikköä.

Pantron-suurtehovalokenno-ISM-4000
Pantron-vahvistin-ISM-4000

 

Lue lisää tuotteesta

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme asiakkaamme ja heidän olosuhteidensa asettamat erilaiset tarpeet. Tiedämme kuinka laajan teknisen alueen koneiden ja tuotantolinjojen suunnittelijoiden täytyy hallita. Siksi Sensorolan asiantuntijat ovat usein mukana anturin valinnassa asiakkaan tuotekehitysprojektin alusta aina käyttöönottoon ja tuotantoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat kohteeseensa parhaan mahdollisen anturivaihtoehdon. Lähtötilanteessa kartoitamme asiakkaan kanssa mahdollisia mittaustapoja, periaatteita ja tarvittavia sähköisiä liitäntöjä sekä selvitämme asiakkaan todellisen tarpeen, kuten tarvittavan mittaus- tai tunnistustarkkuuden, asennustavat ja -olosuhteet. Kartoitamme ja etsimme sopivia anturityyppejä satojen antureiden joukosta ja esitämme sopivimmat vaihtoehdot kustannuksineen. Lopullisen päätöksen käytettävästä anturista tekee tietenkin asiakas. Avullamme asiakas säästää aikaa ja rahaa.

Häiriön selvitys

Vaikka anturi olisi kuinka laadukas, huolellisesti valittu ja asennettu, silti joskus tapahtuu ennakoimattomia asioita. Häiriön yllättäessä emme jätä asiakastamme yksin selvittämään ongelmaa. On kyse sitten toimintahäiriöistä, tuotannollisista ongelmista tai anturivioista – me autamme kunnes asiakkaan ongelma on ratkaistu. Olemme aina asiakkaamme tavoitettavissa. 

Logistiikkapalvelut

Oma kattava anturivarastomme palvelee Suomessa Vantaalla lähellä lentokenttää erittäin hyvien logistisien yhteyksien solmukohdassa, oli kyseessä toimitus Suomeen tai ulkomaille. Varastostamme löytyy kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme tarvittaessa todella nopeasti – useimmiten samana päivänä. Saat heti tiedon anturin toimitusajasta ja kustannuksistaTarvittaessa varastomme voi palvella asiakkaita hyvinkin yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi varastoida sopimuksen mukaan asiakkaan käyttämää anturityyppiä omassa varastossamme tai tehdä erilaisia kokoomatoimituksia asiakkaan pyynnöstä. Näin asiakkaamme voi itse palvella omia asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.