Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi peilivalokenno-kirkas lasi ja läpinäkyvät materiaalit

Wenglorin peilivalokennot toimivat polarisoidulla punavalolla ja lähetin ja vastaanotin ovat samassa kotelossa. Jos peilistä heijastuva valo estyy, anturi tunnistaa kappaleen olevan kohdalla ja anturi kytkee lähdön päälle. Koska peili kääntää valon polarisaatiota 90° ja normaali kappaleen heijastus ei, myös kiiltävät kappaleet, kuten peilit, kromipintaiset ja muut heijastavat kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti. Näkyvän punavalospotin ansiosta kennojen kohdistaminen on helppoa ja nopeaa.

Säätö tapahtuu opettamalla Teach-In -toiminnolla, potentiometrillä tai RS-232 väylän kautta.Anturin toimintoja voi lukea ja ohjata RS-232 liitynnän kautta, myös tunnistettavan valon intensiteetti päästään lukemaan väylän kautta.

Adaptiivinen herkkyyden säätöK1R- ja OPT282 -malleissa

Anturin signaalitaso asetetaan muistiin asennuksen yhteydessä. Anturit monitoroivat signaalin herkkyyttä ja muuttavat automaattisesti kytkentätasoa. Likaantuminen, lämpötilan muutokset ja valolähteen vanheneminen eivät vaikuta kytkentäanturin toimintaan.

OPT282

Neljä anturia on asennettu yhteen koteloon, jolloin isompaa aluetta voidaan monitoroida. Jokainen kenno mittaa erikseen ja, jos yksi huomaa kohteen, lähtö kytkeytyy päälle. Myös kiiltäviä ja läpinäkyviä kappaleita pystytään tunnistamaan luotettavasti.

Sovelluskohteita

  • kirkkaiden kappaleiden tunnistus
  • PET- ja lasipullojen tunnistus
  • läpinäkyvien pintojen tunnistus (kuten läpinäkyvä muovi)
  • lasikappaleiden laskenta
  • kiiltävien kappaleiden tunnistus
  • pienten kappaleiden tunnistus

Uudet pienet PNG -peilivalokennot kirkkaan lasin tunnistukseen

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -peilivalokennot ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.
Lue lisää pienistä PNG -antureista ja niiden uusista ominaisuuksista omilta sivuiltamme ja Weglorin esitteestä.

 

Lue lisää Wenglorin lasin ja läpinäkyvän materiaalin tunnistavista peilivalokennoantureista

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
1500 mm, 2000 mm, 2600 mm, 3500 mm, 4000 mm, 6000 mm,
Ulkomitat
32x16x12mm (K) 75x33x18mm (N) 50x50x20mm (1P) 180x39x23mm, halk20mm, 56,5x26,24mm
Kierre
M18

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP67
Sähkösyöttö
10...30 VDC
Kaapeli ja pituus
6,1 m
Liitin
M8, M12

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme koneautomaation, prosessiteollisuuden ja työkoneiden olosuhteet ja antureille asetetut erityisvaatimukset. Kun tarvitset uutta anturia, kartoitamme ensin mitä anturin tulisi mitata: painetta, liikettä, etäisyyttä, nopeutta, virtausta, kallistuskulmaa tai jotakin muuta. Selvitämme halutun mittaustarkkuuden, ympäristön häiriötekijät ja olosuhteet sekä tiedon signaalien ulostuloista ennen valintaa. Tarvittaessa testaamme paikan päällä eri anturivaihtoehtoja, jotta löydämme juuri sopivan anturin kohteeseen.

Anturin vianselvitys

Toimintahäiriön yllättäessä käymme läpi anturin tarpeessa olevat laitteet ja toimintaympäristön asettamat vaatimukset. Kun häiriön syy on selvillä, teemme asiakkaallemme selkeän kustannus- ja aikatauluarvion, josta selviää kuinka paljon anturin korjaaminen maksaa ja miten kauan korjaus kestää. Toimintahäiriön sattuessa saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden.

Varaosapalvelu

Jos anturi rikkoontuu, saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden. Saat heti tietää, kuinka kauan uuden anturin toimitus kestää. Varastollamme Vantaalla ovat kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme todella nopeasti – usein jopa samana päivänä.