Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Valokennot

Wenglor valokennoanturi peilivalo

Wenglorin peilivalokennot toimivat polarisoidulla punavalolla tai laservalolla, lähetin ja vastaanotin on samassa kotelossa. Jos peilistä heijastuva valo estyy, anturi tunnistaa kappaleen olevan kohdalla ja anturi kytkee lähdön päälle. Koska peili kääntää valon polarisaatiota 90° ja normaali kappaleen heijastus ei, niin myös kiiltävät kappaleet kuten peilit, kromipintaiset ja muut heijastavat kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti. Kennon säätö tapahtuu potentiometrillä. Teach-In -malleissa säätö tapahtuu nappeja painamalla tai RS-232/IO-Link:in kautta. Osassa anturimalleista on RS-232 tai IO-Link -liityntä, minkä ansiosta näiden antureiden säätöjä voidaan monitoroida tai muuttaa etänä. Kunnonvalvonta ja vikadiagnostiikka helpottuu.

Peilivalokennot laservalolla

Laservalolla saadaan pidempi toimintasäde ja kirkas laservalo auttaa asennuksessa kennojen suunnan säätämiseen. Joillain malleilla pystytään tunnistamaan kaukaa jopa 0,25mm kokoisia pieniä kappaleita.

Peilivalokennot punavalolla

Näkyvän punavalospotin ansiosta kennojen kohdistaminen on helppoa ja nopeaa.

Laserluokka 1

Wenglorin kohteesta tunnistavia antureista saa myös Laserluokka 1 -malleja. Näissä malleissa on pienin laservoima (EN 60825-1), jolloin varoituskylttien asentaminen tiloihin, joissa työskentelee ihmisiä, on turhaa. Laserluokka 2 -antureissa on suurempi valoteho ja ne pystyvät parempaan suorituskykyyn, esimerkiksi tunnistamaan kohteen kauempaa.

Sovelluskohteita

  • kaukana olevien kappaleiden tunnistus
  • kuljetinlinjoissa liikkuvien kappaleiden tunnistus
  • pinon korkeuden monitorointi
  • kiiltävien kappaleiden tunnistus
  • paikoitus

Uudet pienet PNG -peilivalokennot

Wenglorin uudet, erittäin pienet Photoelectronic Next Generation -peilivalokennot ovat kooltaan vain 32 x 16 x 12 mm. Niissä on kosteutta kestävä muovikuori, monipuoliset liitännät, selkeät LED -merkkivalot ja ne ovat energiaa säästäviä. Ne sietävät hyvin myös äärimmäisiä lämpötiloja.
Lue lisää miniatyyrikokoisista PNG -antureista ja niiden uusista ominaisuuksista omilta sivuiltamme ja Weglorin esitteestä.

Lue lisää Wenglorin peilivalokennoantureista

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
1400 mm, ... 12000 mm,
Ulkomitat
32x16x12mm (K) 75x33x18 mm (N) 50x50x20 mm (1P) 206x40x20 mm, , 16x25x4 mm
Kierre
M12, M18

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP65, IP67, IP68
Sähkösyöttö
10...30 VDC
Kaapeli ja pituus
2 m
Liitin
M8, M12

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme koneautomaation, prosessiteollisuuden ja työkoneiden olosuhteet ja antureille asetetut erityisvaatimukset. Kun tarvitset uutta anturia, kartoitamme ensin mitä anturin tulisi mitata: painetta, liikettä, etäisyyttä, nopeutta, virtausta, kallistuskulmaa tai jotakin muuta. Selvitämme halutun mittaustarkkuuden, ympäristön häiriötekijät ja olosuhteet sekä tiedon signaalien ulostuloista ennen valintaa. Tarvittaessa testaamme paikan päällä eri anturivaihtoehtoja, jotta löydämme juuri sopivan anturin kohteeseen.

Anturin vianselvitys

Toimintahäiriön yllättäessä käymme läpi anturin tarpeessa olevat laitteet ja toimintaympäristön asettamat vaatimukset. Kun häiriön syy on selvillä, teemme asiakkaallemme selkeän kustannus- ja aikatauluarvion, josta selviää kuinka paljon anturin korjaaminen maksaa ja miten kauan korjaus kestää. Toimintahäiriön sattuessa saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden.

Varaosapalvelu

Jos anturi rikkoontuu, saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden. Saat heti tietää, kuinka kauan uuden anturin toimitus kestää. Varastollamme Vantaalla ovat kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme todella nopeasti – usein jopa samana päivänä.