Koneautomaatio » Anturit kohteen tunnistamiseen » Induktiiviset anturit

Wenglor induktiivinen anturi ferriittisen ja ei-ferriittisen metallit tunnistava

Wenglorin induktiivinen metallin erotusanturi tunnistaa eron ferriittisen metallin (rauta, teräs) ja ei ferriittisen metallin (alumiini, kupari, pronssi ja ruostumaton teräs). Eri metalleilla on erilaiset elektomagneettiset ominaisuudet ja ne vaikuttavat anturissa olevaan LC-oskillaattoriin eri tavalla ja anturi pystyy erottelemaan metalliset materiaalit.

Ferriittiset materiaaleja kuten rauta ja teräs voidaan  magnetisoida. Metallien eron tunnistava anturi kytkee heti kun ferriittinen materiaali tulee tunnistusetäisyydelle.

Ei- ferriittiset materiaaleja kuten alumiini, pronssi, kupari, ruostumaton- ja haponkestäväteräs ei voida  magnetisoida. Metallien eron tunnistava anturi kytkee heti kun ei-ferriittinen materiaali tulee tunnistusetäisyydelle.

Wenglorin metallien eron tunnistavat anturit toimivat myös suuremmalla etäisyydellä, jolloin voidaan välttää anturin ja kappleen törmäys. Erimuotoiset kappaleet pystytään tunnistamaan luotettavasti.

Sovelluskohteita

  • Pullonpalautusautomaatit
  • Erilaista materiaalia olevien kappalieden tunnistus
  • Tunnistaa työstettävän kappaleen työkalussa

Lue lisää Wenglorin ferriittisen ja ei-ferriittisen metallin tunnistavista induktiivisista antureista

Mittatiedot

Tunnistusetäisyys
15 mm, 25 mm
Ulkomitat
40x40mm

Tarkempia tietoja

IP luokka
IP 67
Sähkösyöttö
24 VDC, 10-30 VDC
Liitin
M12

Haluatko lisätietoa antureista, hinnoista tai palveluista?

Anturin valinta ja lisäpalvelut

Oikean anturin valinta

Tunnemme koneautomaation, prosessiteollisuuden ja työkoneiden olosuhteet ja antureille asetetut erityisvaatimukset. Kun tarvitset uutta anturia, kartoitamme ensin mitä anturin tulisi mitata: painetta, liikettä, etäisyyttä, nopeutta, virtausta, kallistuskulmaa tai jotakin muuta. Selvitämme halutun mittaustarkkuuden, ympäristön häiriötekijät ja olosuhteet sekä tiedon signaalien ulostuloista ennen valintaa. Tarvittaessa testaamme paikan päällä eri anturivaihtoehtoja, jotta löydämme juuri sopivan anturin kohteeseen.

Anturin vianselvitys

Toimintahäiriön yllättäessä käymme läpi anturin tarpeessa olevat laitteet ja toimintaympäristön asettamat vaatimukset. Kun häiriön syy on selvillä, teemme asiakkaallemme selkeän kustannus- ja aikatauluarvion, josta selviää kuinka paljon anturin korjaaminen maksaa ja miten kauan korjaus kestää. Toimintahäiriön sattuessa saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden.

Varaosapalvelu

Jos anturi rikkoontuu, saat meihin yhteyden sähköpostilla ympäri vuorokauden. Saat heti tietää, kuinka kauan uuden anturin toimitus kestää. Varastollamme Vantaalla ovat kaikki käytetyimmät anturimallit; yli 1800 anturimallia. Varastoanturit toimitamme todella nopeasti – usein jopa samana päivänä.