SIL3-hyväksytty kulma-anturi turvaluokiteltuihin kohteisiin

kallistuskulma-anturiGemac on tuonut markkinoille SIL3-hyväksytyn kallistuskulma-anturin, joka soveltuu liikkuviin ja erityistä turvallisuutta vaativiin kohteisiin, joissa varmuus, tarkkuus ja turvallisuus ovat elintärkeitä ominaisuuksia. Tällaisia käyttökohteita löytyy muun muassa maanviljelystä ja rakennusteollisuudesta.

Vaativat kriteerit täyttäen Gemac on kehittänyt kahteen suuntaan mittaavan kallistuskulma-anturin, joka on ISO 13849 käyttöluokka "E" -standardin mukainen. Anturi pystyy havaitsemaan virheet jopa 99 prosenttisesti, mikä ennaltaehkäisee vaarallisten tilanteiden syntymistä. Molemmassa mittasuunnassa on kaksi lähtöä ja jännitteen seuranta, minkä ansiosta sekä systemaattiset että sattumanvaraiset virhetilat voidaan havaita. Mikäli lähdössä tai anturissa on toimintakatkos tai anturi antaa virheellisiä arvoja, voidaan näitä arvoja verrata toisen lähdön antamiin, oikeisiin arvoihin. Virhe on näin havaittu, ja järjestelmä voidaan palauttaa turvalliseen tilaan - tähän ei perinteinen kallistuskulma-anturi ole aikaisemmin pystynyt.

Tällä hetkellä SIL3-anturi on saatavilla kahden suunnan kallistuskulma-anturina neljällä lähdöllä ja ± 45° mitta-alueella. Anturin kotelo on kestävää muovia. Uusia malleja on tulossa sekä analogisilla että digitaalisilla liitynnöillä.

Lisätietoja kallistuskulma-antureista saat myynnistämme p.0207 289 900 tai myynti@sensorola.fi.