Ultraäänianturi

Olosuhteet teollisuuslaitoksissa ovat harvoin ideaalit antureiden toimivuuden kannalta. Antureilta vaaditaan kuitenkin erityisen suurta luotettavuutta, jotta tuotantoprosessin tuloksena syntyvä tuote on ensiluokkainen ja täyttää sille asetetut vaatimukset ja normit.

Verrattuna muihin mittausmenetelmiin, ultraäänimenetelmä soveltuu erittäin hyvin vaikeisiin olosuhteisiin. Se läpäisee ilman epäpuhtauden, kuten pölyn, ja tunnistaa miltei minkä tahansa pinnan. Ultraäänianturi tunnistaa riippumatta materiaalista, väristä ja tunnistettavan pinnan rakenteesta. Se toimii pölyssä, liassa, sumussa ja kirkkaassa valossa, ja tunnistusalue voi vaihdella muutamasta millistä aina 6 metriin asti.

SNT:n SONARANGE®-ultraäänilähettimen muotoilu ja korkea jännite tekee siitä tehokkaan ja herkän, minkä ansiosta myös pienten ja liikkuvien esineiden tunnistus on mahdollista. SNT ja Wenglor tarjoavat laajan valikoiman myös muita antureita.

Ultraäänianturi toimii hienosti mitattaessa erimuotoisia kohteita. Analogialähtö 0...10 VDC tai 4...20mA. Lisäksi monissa malleissa on 1-2 kytkevää lähtöä.

Säädettävä tunnistusetäisyys. Antureissa normaalisti PNP NO; optiona NPN ja NC.